Geert

Geert Wels

 

Geboren in Genk op 8 februari 1969

 

"Ik wil mensen inspireren. Het ontroert me iedere keer als iemand me zegt: 'Door jou heb ik niet opgegeven. Ik weet weer hoe ik mijn dromen kan realiseren.'"

Beschouw je geest als de kapitein van een schip, je lichaam als het schip zelf. Wil je veilig koers zetten naar je bestemming, dan is in het ideale geval zowel de kapitein als het schip in een optimale conditie.

Mijn coaching is gericht op beide.

 

Als kind droomde ik ervan om veel mensen te kunnen helpen. Ik had geen idee op welke manier, maar ik voelde dat daar mijn passie lag. Van thuis uit heb ik mijn interesse in voeding, spiritualiteit, meditatie, persoonlijke ontwikkeling meegekregen.

 

Naarmate ik opgroeide werd ik meer en meer gefasicineerd door de interactie tussen lichaam en geest. Mijn opleiding psychologie was in zekere zin het gevolg daarvan. Tegelijkertijd had ik interesse in wetenschappelijk onderzoek en wilde graag weten waarom en hoe iets werkte. Zowel op het lichamelijke/psychische/spirituele vlak, maar ook op het vlak van menselijk gedrag in het algemeen. Waarom mislukken sommige mensen terwijl anderen gigantische successen hebben? Heeft dit uitsluitend met disicpline, hard werken, focus te maken? Op welke manier heb je zelf controle over je gezondheid? Via korte onderzoeksprojecten aan de Universiteit Hasselt (destijds LUC) bij Economie, Geneeskunde, via meerdere projecten aan de KULeuven, bij de Christelijke Mutualiteit, de Vlaamse Liga tegen Kanker en een onderzoeksproject aan de KUBrussel heb ik de kans gehad om veel bij te leren over gezondheid en ziekte, community, organisatiestructuren, politiek en ook menselijk gedrag in diverse contexten.

 

Toen ik als gezondheidspsycholoog mijn doctoraat maakte (naast een full-time job en een opgroeiende dochter van 1,5 jaar)leefde ik aan een hoog tempo met lange dagen en korte nachten. Dit eiste zijn tol, zowel mentaal als fysiek. In de periode erna gaf ik voordrachten over stresspreventie, burn-out preventie en gezonde levensstijl, maar ik was zelf niet bepaald het voorbeeld van een gezonde actieve levensstijl. Ik had begin 2000 alles geprobeerd: vitaminekuren, sapkuren, anders eten, maar niets wat echt het grote verschil maakte. Ik bleef de dag door vermoeid en telde af naar het weekend.

 

Oktober 2001 heb ik toevallig Herbalife Nutrition leren kennen, toen ik op zoek was naar een mogelijkheid om part-time thuis te kunnen werken, omdat mijn jongste dochter Jorinde naar de kleuterklas zou gaan. Op dat moment bracht ik haar dagelijks om 6u 's morgens naar de onthaalmoeder en ik wilde er voor haar zijn bij de start van haar schoolcarrière. De persoon die me Herbalife Nutrition leerde kennen was kort: 'Je gaat snel voelen dat je fitter bent, ik ga je hierin begeleiden. En als het bij jou werkt, leer ik je hoe je hier andere mensen ook mee kan helpen en zo kan je van thuis uit iets opbouwen, waardoor je part-time kan werken. Mocht je na een maand niet tevreden zijn, dan geef ik je geld terug, want dan kan ik toch niets voor je doen.' Sceptisch ben ik gestart en op minder van een week voelde ik een merkelijk verschil! Ik heb het geluk gehad om dan meteen in Nederland een opleiding te kunnen volgen en de week erna de dokters van het bedrijf te leren kennen in München. De manier waarop ze spraken over welzijn en het begeleiden van mensen op lange termijn, boeide me. Evenals de kans om dit op eigen tempo op te bouwen, zo groot als je zelf wilde, zonder nog verantwoording te moeten afleggen aan een baas. (Ik had op dat ogenblik een behoorlijke bazen-allergie :-) )

 

Nieuwgierig ben ik eind november 2000 aan de slag gegaan als welzijnscoach naast mijn voltijdse baan... Wat aanvankelijk bedoeld was als tijdelijk extra inkomen, is nu al 20 jaar uitgegroeid tot een activiteit die ontzettend veel voldoening en vrijheid geeft. Het doet deugd om mensen te helpen naar een fitter, slanker en sportiever leven en welzijnscoaches te leren hoe ze hun toekomst in eigen handen kunnen nemen.

 

Daarnaast blijft mijn bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen mijn grootste passie. Zoals je bovenaan kan lezen: Je lichaam is het schip, je geest de kapitein: wil je veilig koers zetten naar je bestemming en stormen trotseren, dan is het lot van het schip en de kapitein onlosmakelijk met elkaar verbonden." Ik voel me elke dag dankbaar dat ik de kans krijg om het verschil te maken in het leven van iedere persoon die hiervoor open staat.


Ons leven staat in teken van 'vijfsterren leven, vijfsterren geven': mijn passie is inspireren, via boeken en voordrachten.

Meer info hierover vind je ook op www.vijfsterrenleven.com


Curriculum Vitae

Auteur van 6 boeken (2011-2021)

 

Vanuit mijn passie voor het thema persoonlijke ontwikkeling, heb ik intussen 5 boeken geschreven.

 

De verhalen zijn fictief, de boodschap is reëel.

 

De eerste 3 zijn in novellestijl en vormen een trilogie. (Ook verkrijgbaar in het Engels als e-book). Het vierde, vijdfe en zesde boek bevatten de eerste 200 verhalen in een reeks van 1001 verhalen die op komst zijn. Deze verhalen diepen de karakters en de belevenissen van de personages verder uit, zodat ieder die wil, er lessen uit kan trekken (of niet).


Klik hier voor meer informatie over de boeken: zie www.1001verhalen.com.

Sinds 2000: Ervaring als welzijnscoach


In oktober 2000 ben ik toevallig Herbalife Nutrition tegengekomen en was bijzonder kritisch. Omwille van de eigen geweldige resultaten, de wetenschappelijke onderbouw en de klinisch bewezen resultaten, ben ik zelf aan de slag gegaan als welzijnscoach. Naast schrijven en voordrachten geven is dit mijn passie, wat ik samen met met echtgenote Huguette van thuis uit doe. Onze werkgebied is momenteel nog hoofdzakelijk België en Nederland.

Bijzonder moment in juli 2010: receptie en diner in het Grand Hotel in Zweden (waar in 1901 het allerleerste banket was voor de nobelprijswinnaars). Op de foto: met Nobelprijswinnaar Geneeskunde Dr. Louis Ignarro.

OPLEIDING - INTERNATIONALE CONGRESSEN & LEZINGEN:

gevolgd en/of training gegeven + buitenlandse team-activiteiten


Sinds maart 2020: alle opleidingen zijn online

Februari 2019: Werking van het lichaam en het belang van voeding

Januari 2019: voordracht over voeding & lichaam - infosessie voor (top-)sporters

September 2018: Parijs - Opleiding met o.a. Dr David Heber

Maart 2017: Charlotte - North Carolina: Honors - 37 years Herbalife - Visit HIM-facility, meeting with dr. Richard Carmona

December 2016: Dublin. Future President's Team Retreat

November 2016: Miami: team promotie

September 2016: Praag Extravaganza

Mei 2016: Costanavarino (Griekenland) - Teambuilding

Maart 2016: Cancun (Mexico): Honors with Dr. Heber, MOJ, Dr. Richard Carmona

December 2015: Genève (Zwitserland). Future President's team Retreat

November 2015: Miami (USA): Get Inpired, prospecting, training, Fit Club

September 2015: Barcelona (Spain) Extravaganza. Dr. Heber training

Mei 2015: Venetië: vertrek Herbalife-experience cruise met team: Kroatië - Montenegro - Griekenland - Venetië

Maart 2015: Los Angeles (USA)/ President's Summit - 35 year Herbalife - See the future

December 2014: Monte Carlo (Monaco). Europees congres - Metrics thinking

November 2014: Miami (USA) - Nutrition club, office, fitclub, "attitude of gratitude" in de praktijk

September 2014: Praag - extravaganza Europa - Level 10 (body, mind, spirit) - met CEO M.O.JOhnson

Maart 2014: Hawaii (USA): Honors - doctor's training, CEO M.OJ. Johnson - Dr. richard Carmona, 17th Surgeon of State USA

December 2013: Venetië (It): Future President's team Retreat

September 2013: Keulen (D): Extravaganza

Maart 2013: Parijs (F): President's team summit

Februari 2013: PSV-Eindhoven: Masterclass training 'doelen stellen' samen met Jacco Verhaeren

November 2012: Miami: bezoek Nutrition clubs en opleiding

Augustus 2012: Miami: bezoek Nutrition clubs en opleiding

April 2012: Brussels (Belgium). Building it Better. Northern European World Team School - 13 countries.

March 2012: Los Angeles (USA)/ President's summit. Leadership Development with new doctors & sports programms - world Wide congress

Januari 2012: Genval (Belgium): Leadership Development Weekend

December 2011: Los Angeles (USA): New President's team experience - uitnodiging voor bezoek aan HIM

November 2011 - Frankfurt (Germany)/ Diamond Master Class met Leon Waisbein

Oktober 2011 - Miami (USA): bezoek Nutrition Clubs

September 2011 - Barcelona (Spain): Extravaganza: met o.a. Dr. Luigi Gratton, Dr. Heber

Maart 2011 - Los Angeles (USA): President's summit: Leadership Development & bonus award

December 2010 - Miami-Florida (USA) Second Visit Nutrition clubs. Training session for local wellness coaches: nutrition & supplementation. Millionaire-Team session with local leaders.

Augustus 2010 - Miami-Florida (USA) Visiting Nutrition clubs. Training session for local wellness coaches: intake & follow-up: customer care

Maart 2010 - Orlando ( USA): 30-jarig Jubileum. Welzijn voeding, Sport, Lifestyle

Oktober 2009. (Birmingham, UK) International Congress: growing results in Mexico in the past decade. Building a healthy & wealthy community.

Juli 2009, Extravaganza (Praag). Public Health service. Met O.a. Dr. Steve Henig, Dr. Luigi Gratton, Nobelprijswinnaar Dr. Louis Ignarro, Former Secretary of state Madeleine Albright

December 2008, Future president team retreat (Tenerife). European Leadership Development Training

Juni 2008, Extravaganza (Barcelona.) Met o.a. Nobelprijswinnaar Dr. Louis Ignarro, Dr. Heber (UCLA), Dr. Louigi Gratton.

November 2007, World Team School. Met o.a. Dr. Ralph Rogers, Clinical director of a musculoskeletal and sports medicine service in the NHS. Publisher on the subjects of sports and exercise, nutrition, cardiovascular and orthopedic studies and youth fitness. (Dublin-Ierland)

juli 2007, Europees congres met o.a. Heber (UCLA), Dr. Luigi Gratton, Dr. Steve Henig, Michael O. Johnson, Jim Rohn (Keulen-Duitsland)

maart 2007. President Summit. Met o.a. Dr Heber (UCLA), Dr. Luigi Gratton, Dr. Steve Henig, Dr. Mario Rosenberg, Jim Rohn, Michael O. Johnson (Los Angeles, Hollywood, USA)

november 2006. Begeleiding van topsporters. Rol van voeding voor uithouding, bescherming & herstel (Goes - Nederland)

Oktober 2006. World Team School met o.a. Dr Heber (UCLA), Dr. Luigi Gratton, Nobelprijswinnaar Dr. Louis Ignarro. (Lissabon, Portugal)

Juli 2006. 2-daagse opleiding, Europees congres. (Athene, Griekenland)

Mei 2006. Voeding, sport & welzijn. Met o.a. Dr. Luigi Gratton (Utrecht-NL)

November 2005. World Team school -leadershipweekend (Boedapest). met o.a. Dr. Heber (UCLA)

April 2005. Extravaganza in Atlanta (USA). Met o.a. Dr. Heber (UCLA), Michael O. Johnson (vroeger Walt-Disney), Louis Ignarro (Nobelprijswinnaar geneeskunde in 1998: zie ook www.ignarro.com), Jim Rohn.

November 2004. World team school Bologna (Italy). Met o.a. Dr. heber (UCLA), Dr. Jamie Mc.Manus, M.O. Johnson

Augustus 2004. 3-daagse Leadershipstraining met o.a Jim Rohn, Brian Tracy, Chris Widener, Denis Waitley, Jerry Clark, Vic Johnsson. (California, Los Angeles) Meer info over deze persoonlijkheidstrainers op:www.jimrohn.com

Juli 2004. Europese training met o.a. Dr. Heber, Dr. Jamie McManus, Michael O. Johnson. (Barcelona, Spanje)

Mei 2004. World team school (leadership training), met.o.a. Michael O. Johnson, Dr. Jamie McManus. (Londen, Engeland)

Maart 2004. Internationale training 'shapeworks' met o.a. Dr. Heber (UCLA) & Dr. Jamie Mc.Manus (Nashville, USA)

(November 2003) 'The time is right'. 4-daagse World team school. Met o.a. Jonathan Liss (huidspecialist) & Heather Livingstone (olympisch Kampioen (Vice president, Nutrition training). (Wenen-Oostenrijk)

(Juli 2003) 'Live your dream'. 4-daagse training over voeding & preventie, met o.a. Dr. Heber (UCLA), Dr. Louis Ignaro (Nobelprijswinaar geneeskunde, 1998), Dr. Jamie Mc. Manus (Parijs-Fr)

(Mei 2003) World team school. 3-daagse training met o.a. Dr. Rosenberg, Jim Rohn (Den Bosch-NL)

(maart 2003): Psycho-begeleiding bij patiënten met het chronische vermoeidheidssyndroom (UZ Pellenberg, B)

(maart 2003): Cellular nutrition, wellness and health promotion (Nice, Fr)

(Februari 2003): Seminarie: 'Het actieve lichaam, aangestuurd door sportvoeding' (B)

(November 2002) World team school: health promotion (Malaga-SP)

(Juli 2002) See the future: welzijn in 2010 (Keulen-D)

(april 2002) Resultaatgerichte Cliëntbegeleiding (Vianen-NL)

(april 2002) Preventieve gezondheidszorg: epidemiologische studies m.b.t. kankeronderzoek en rol van supplementen als onderdeel van een evenwichtig eetpatroon (Amsterdam-NL)

(april 2002) Directe en indirecte begeleiding & permanente coaching (Den Haag-NL)

(Maart 2002) Voedingssupplementen en sport (Kontich-B)

(nov 2001) Voeding en gezondheid (Maastricht-NL)

(okt 2001) Motivationele gespreksvoering (Arnhem-NL)

(juli 2001) Begeleidingsmethoden (Amsterdam-NL)

(nov 2000) HPLC-programma's & begeleiding (Munchen-D)

(okt. 2000) Initiatie-trainingsseminarie (Vianen-NL)

OPLEIDING, WERKERVARING, WETENSCHAPPELIJK RAPPORTEN, ONDERZOEK EN PUBLICATIES


ACADEMISCHE OPLEIDINGEN

 

(2000) Doctor in de Psychologische wetenschappen (K.U.Leuven)

(1999) Postacademische vorming Gezondheidspsychologie (Universiteit Gent)

(1995) Voortgezet Academisch Onderwijs: Kwantitatieve Analyse in de Sociale Wetenschappen (K.U. Brussel)

(1994) Cursus Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering (Open Universiteit)

(1992) Licentiaat in de klinische psychologie

(1992) Aggregatie Psychologie (K.U.Leuven)

Erkend Gezondheidspsycholoog (erkenningsnummer: 691105192) & Phd

 

 BIJKOMENDE  OPLEIDINGEN


(2021) Opleiding Stress- en Burn-out coach

(sinds aug. 2004) student aan de networking university (California, USA)

(2003 - 2004) Opleiding Ecotherapie (Nederland)

 

 

BEROEPSERVARING OP ZELFSTANDIGE BASIS

 

(juli 2008). Voordracht: sport, werking van het lichaam, optimale voeding (Leuven-B)


(November 2007). Voordracht:  sport & voeding (Den Haag, Nederland)


(sept. 2007) Voordracht: Sport & voeding. Werking van het lichaam en begeleiding van (top-)sporters (Leuven-B)


(dec. 2005) Voordracht voor de CVS-vereniging (Chronisch Vermoeidheidsyndroom): de rol van voeding voor algemeen welzijn. (Houthalen-B)


(feb-mei 2003)  Voordracht: 'No excuse': coaching intervisiegroepen (12 sessies) omtrent gezondheid & preventie (Leuven-B)


(mei 2002) Voordracht: Cliëntbegeleiding. Motivationele aspecten tijdens de intake. (Leuven-B)


(mei 2002) Voordracht: 'Getuigenissen uit eerste hand'. Persoonlijk succes als voorwaarde voor een degelijke begeleiding (Antwerpen-B).


(2002) Voordracht: Cliëntbegeleiding en communicatie: hoe resultaatgericht werken? (Antwerpen-B)


(2002) Opdracht provincie Limburg: Ontwikkeling van een kenniscentrum 'ouderenzorg & gezondheid' - Provincie Limburg: blauwdruk.


(2002) Vlaamse Liga tegen Kanker: Conceptnota voor een nieuwe functie binnen de Vlaamse Liga tegen Kanker. Aanzet tot een profielfunctie.


(2002) Voordracht: Training: Organisatie-uitbouw in de preventieve gezondheidssector: basisprincipes van selectie en opleiding (Antwerpen-B)


(2002) Voordracht: Voeding & sport: begeleiding van gedragsverandering: aanzet tot gezonde eetgewoonte. (Kontich-B)


(2001-2002) Katholieke Universiteit Brussel MANI: Ontwikkeling CD-rom voor laatstejaars secundair onderwijs & studenten hoger onderwijs. Training van vaardigheden


(2001) Voordracht: Organisatie-uitbouw in de preventieve gezondheidssector: basisprincipes van selectie en opleiding (Vianen-NL)


(2001) Projectondersteuning voor de Vlaamse Liga tegen Kanker. Ontwikkeling van een nieuw model voor de vrijwilligerswerking en opstarten van initiatieven in de ziekenhuizen.


(2001) Ziekenzorg CM Effectiviteitsonderzoek van het cursusaanbod Ariadne voor chonisch zieken.


(1996) Lesgever LISREL (enkele practica aan de K.U. Brussel voor de opleiding ‘Kwantitatieve analyse in de Sociale Wetenschappen')


(1993) Vrangenlijstonderzoek Welke factoren hebben een invloed op het al dan niet laten nemen van een uitstrijkje? Analyse van vragenlijsten i.v.m. baarmoederhalskankerscreening en het laten nemen van een uitstrijkje: onderzoek naar determinanten.


(1991) Medewerking aan campagne van Glaxo. Kwalitatief onderzoek naar een methodiek om nieuw product tegen migraine correct te laten voorschrijven door huisartsen. Selectie van relevante fragmenten uit opgenomen communicatie van artsen en patiënten (NL-Fr). Medewerking aan montage audiotape ten behoeve van artsen en patiënten, om juiste differentiaaldiagnose te stellen voor spanningshoofdpijn/migraine.

 

 

  

WERK IN DIENSTVERBAND  Op conctractuele basis / bediende (januari 1988-april 2001)

 

(1999-2001)  nationaal verantwoordelijke mantelzorgvereniging Ziekenzorg CM

 

Realisaties gedurende deze periode (start van de erkenning van Ziekenzorg CM als vereniging van mantelzorgers en gebruikers binnen het thuiszorgdecreet):

Uitgave van een eigen tijdschrift Sonate (verschijnt 4x per jaar)

Ruim 10.000 bewijsbare leden

Cursussen voor mantelzorgers ter preventie van overbelasting (burn-out)

Opleiding lesgevers

Start van mantelzorggroepen in alle Vlaamse provincies + Brussel

Ondersteuning en coördinatie van weerbaarheidscursussen voor chronisch zieken (Ariadne-aanbod)

Onderzoek naar de effectiviteit van het cursusaanbod Ariadne i.s.m. R.U.G (thesisstudent)

Enquêtering bij chronisch zieken en mantelzorgers in opdracht van de overheid of provinciale initiatieven; inclusief analyse & rapportering

Diverse voordrachten voor verschillende doelgroepen

Lid van de adviesraad  'Zorgverzekering' tot maart 2001

 

(1993-1999) wetenschappelijk medewerker, academisch personeel.

LUCAS, (samenwerkingsverband K.U.Leuven en Caritas Catholica Vlaanderen) Evaluatieproject voor Ziekenzorg CM (Kangoeroeproject): evaluatie van een leerproces met als doel gedragsverandering bij een vrijwilligersorganisatie op gang te brengen. Uitwerking van typologieën van kernen, voorstellen van methodieken om een veranderende cultuur bespreekbaar en hanteerbaar te maken bij vrijwilligers met een rijke traditie in het omgaan met chronisch zieken.

Katholieke Universiteit Leuven (afdeling psychodiagnostiek en psychologische begeleiding). Realisaties: ontwikkeling van de Chrysostomosproef, een oriënteringsproef om laatstejaars tijdig te helpen bij het maken een studiekeuze die in overeenstemming is met de persoonlijke capaciteiten. Ontwikkeling van Excursies, domeinspecifieke oriënteringsproeven voor het hoger onderwijs.

Limburgs Universitair Centrum. Realisaties: ontwikkeling studeervaardigheidsproef voor eerstejaars, met als doel tijdig leertekorten te detecteren; onderwijsevaluaties en studentenbegeleiding; onderzoek naar cognitieve en niet-cognitieve factoren die de slaagkansen beïnvloeden, practica bij geneeskundestudenten,vragenlijsten vragenlijstenonderzoek omtrent gezondheid, gedrag en studie.

 

(1988-1992) vrijwilligerswerk in centrum voor partiële hospitalisatie (tijdens opleiding Psychologie)

 

 

 

 Onderzoekservaring

 

Persoonlijke bijdragen omtrent Welzijn (rapporten & publicaties)

 

Wels, G. (1990). Behandeling van migraine en spanningshoofdpijn met biofeedback. Paper geschreven voor het vak gedragstherapie: literatuurstudie i.v.m. het effect van biofeedback op migraine en spanningshoofdpijn.

 

Wels, G. (1992). Therapeutinterventies in therapiesessies en leersessies focusing: een analyse met een herwerkte vorm van Hill's categorieënsysteem. Niet gepubliceerde licentiaatsverhandeling K.U.Leuven.

 

Wels, G. (1996).GVO-campagnes: voorwaarden voor een succesvolle aanpak. Stilleesproef met basisprincipes van de GVO-cyclus en elementaire aspecten van epidemiologie, als onderdeel van de proef voor laatstejaars secundair onderwijs.

 

Wels, G. (1998). Fysieke fitheid als voorwaarde voor optimaal presteren. Onderzoek naar de determinanten van stress en prestatievermogen. Modelformulering voor de causale relaties tussen fysieke fitheid, stressbestendigheid, algemeen welzijn en prestatievermogen. Paper ingediend voor het eerste jaar van de Postacademische opleiding Gezondheidspsychologie.

 

Wels, G. & Opdebeeck, S. (1998). Het Kangoeroeproject: evaluatie van een zoek- en leerproces. LUCAS-rapport in opdracht van CM-Ziekenzorg.

 

Wels, G. (2000). Burn-out bij thuisverzorgers. Onder Ons, 408, 4-7.

 

Leijssen, M., Lietaer, G., Stevens, I., & Wels, G. (2000).  Focusing training for stagnating clients: An analysis of four cases.  In J. Marques-Teixeira, & S. Antunes (Eds.), Client-centered and experiential psychotherapy (pp. 207-224).  Linda a Velha: Vale & Vale.

 

Bijdragen omtrent onderwijs en methodologie (rapporten & publicaties)

 

Wels, G. (1994). Niet-intellectuele factoren en studie: toepassing van enkele multivariate analysetechnieken. Paper ingediend voor module 1: Van probleem naar analyse, Kwantitatieve Analyse in de Sociale Wetenschappen.

 

Wels, G., Claes, L., & Janssen, P. J. J. (1995a). Onderzoeksinstrumenten en hun correlaten met het studieresultaat in welbepaalde Vlaamse eerste kandidaturen: een overzicht. niet gepubliceerd intern rapport, doc. a1.01, uitgevoerd in het kader van een opdracht van de Vlaamse minister voor onderwijs, FKFO 94.14.

 

Wels G. & Masui, C. (1996). Studievaardigheidsproef Toegepaste Economische Wetenschappen en Handelsingenieur. Constructie en evaluatie. Rapport Project STIM/93/7, STIM/94/2 Stimuleringsfonds LUC.

 

Janssen, P. J., Claes, L., & Wels, G. (1997). Keuzebegeleiding van laatstejaars secundair onderwijs. hoe jongeren helpen bij het maken en toetsen van hun studiekeuze? Tussentijds rapport OBPWO 95.09

 

Wels, G. (1999). Hebben gezondheidsfactoren een invloed op slaagkansen in het hoger onderwijs? Toetsing van een padmodel met lisrel8 en clusteranalyse met HICLAS: mogelijkheden en beperkingen van vragenlijstenonderzoek. Paper ingediend voor het tweede jaar post-academische vorming Gezondheidspsychologie, Universiteit Gent

 

Wels, G., Claes, L., & Janssen, P., J. (1999). Keuzebegeleiding van laatstejaars secundair onderwijs. Hoe jongeren ondersteunen bij het maken en toetsen van hun studiekeuze? Eindrapport voor project OBPWO 95.09 in opdracht van de Vlaams minister van Onderwijs en Ambtenarenzaken.

 

Wels, G. (2001). De Chrysostomosproef als studiekeuzebegeleidingsinstrument. Caleidoscoop,  13:5, 22Wels, G. (2001). Zelfselectie voor de poort. Caleidoscoop, 13 sept., nr5, 22-25

 

Depreeuw, E., Leniere, J. & Wels, G. (2002).  Mani.  Het hoger onderwijs binnen handbereik (CD-rom) .  Antwerpen:  Maklu – Garant.

Wels, G. (2001) Chrysostomos voorspelt slaagkansen. Tijschrift Klasse voor leerkrachten 112, p. 10-14

 

Wels, G. (2000). Kiezen volgens capaciteiten. De Chrysostomosproef als middel tot zelfselectie en positieve (her)oriëntering bij de overgang van secundair naar hoger onderwijs. Niet gepubliceerd doctoraatsproefschrift, K.U.Leuven.

 

Wels, G., Schodts, L. & Claes, L. (1999). Toegang tot het hoger onderwijs: middelen voor zelfselectie. In M. Lacante, P. De Boeck & G. Vander Steene (ed). Meer kansen creëren voor het hoger onderwijs, pp67-84. Diegem: Kluwer Editorial.

 

Janssen, P. J., Claes, L., & Wels, G. (1998). Keuzebegeleiding van laatstejaars secundair onderwijs. hoe jongeren helpen bij het maken en toetsen van hun studiekeuze?deel I: chrysostomosproef. aspecten van validatie. Tweede tussentijds rapport OBPWO 95.09.

 

Wels, G., Claes, L., & Janssen, P. J. J (1996). Abituriënten met Chrysostomos op Excursie. De effectieve sanering van een feitelijk nodeloze hecatombe in de overgang van Secundair naar Hoger Onderwijs? Eindrapport FKFO 94.14. in opdracht van de Vlaams minister van Onderwijs en Ambtenarenzaken.

 

Wels, G., Claes, L., & Janssen, P. J. J. (1995b). Abituriënten met chrysostomosproef op excursie. blauwdruk voor de constructie van de chrysostomosproef. voortgangsrapport, uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse minister voor onderwijs. intern rapport, doc c1.01.

 

Wels, G. (1994). Levensoriëntatie en locus of control: invloed op studiestress en studieproblemen? Over de constructie van enkele meetmodellen en het belang van hun betrouwbaarheid en validiteit bij het fitten van een padmodel met LISREL8. Paper ingediend voor module 5: LISREL, Kwantitatieve Analyse in de Sociale Wetenschappen.

 

Wels, G., Opdebeeck, S. (2000): Op weg naar nieuwe vrijwilligheid. Tijdschrift voor Welzijnswerk, 24, 15-20.

 

Wels, G. (2000). Nota over de gebruikersbijdrage voor gezinszorg. Enquête uitgevoerd bij 2000 gebruikers door de mantelzorgvereniging Ziekenzorg CM in opdracht van de Vlaamse minister van Welzijn, Gezondheid en gelijke Kansen.

 

Vinck, J., Wels, G., Arickx, M., & Vinck, S. (1998). Optimisme gemeten. Validatie van de Nederlandstalige Levensoriëntatietest bij jongeren. Gedrag & Gezondheid,26, 79-90.

 

Wels, G. (1997). Bak het niet te bruin. Voorstel voor een campagne ter preventie van huidkanker. Paper ingediend voor de module 'Gezondheidsvoorlichting en Gedragsverandering', Open Universiteit.

 

Wels, G. (1994). De gevolgen van de economische evolutie: Wie wil meer betalen voor een minder vervuilende industrie? Een loglineaire analyse. Paper ingediend voor module 4: Loglineaire modellen, Kwantitatieve analyse in de Sociale Wetenschappen.

 

Wels, G. (1992) Dokter-patiënt relatie: enkele reflecties a.h.v. een empirische vaststelling. Paper geschreven in het kader van Practicum Gezondheidspsychologie.